13 Ocak 2010 Çarşamba

pamuk kek






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malzemeler:











4 yumurta,
10 çorba kaşığı şeker,
 12 çorba kaşığı sinangil limon aromalı un ( 10 kaşık kullandım),
250 gr margarin (1 su bardağı sıvı yağ),
1 su bardağı buğday nişastası,
1 paket sinangil vanilya (limon kabuğu rendesi),
 1 paket sinangil kabartma tozu,
 1/2 su bardağı süt,
 2 çorba kaşığı kakao (kakao aslında malzemede yoktu ben ilave ettim)

üzeri için:

dr oetker çikolata sosu


Yapılışı:




Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı, vanilyayı, kabartma tozunu, nişastayı ilave edin ve karıştırın. En son unu eleyip malzemeye ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırın.



Kek hamurunun yarısını yağladığınız kalıba dökün, diğer yarısına kakaoyu ilave edin ve karıştırın. Sade hamurun üzerine kakaolu karışımı dökün.



180-200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Ayrı bir yerde 3 kaşık sütü ve 6 kaşık çikolatayı kısık ateşte eritin. Kek fırından çıkınca üzerine bu karışımı dökün.

2 yorum:

Ayşe dedi ki...

Ellerine sağlık.Harika görünüyor.

deniz dedi ki...

gerçekten güzel oluyor deneyin bence afiyet olsun şimdiden:))