12 Ocak 2010 Salı

hünkar beğendi

Malzemeleri: • 250 gr Dana eti


• 3 Adet büyük boy kemer patlıcan

• 1 Adet kuru soğan

• 2 Adet domates

• 3 Adet sivri biber

• 1 Tatlı kaşığı yonca domates salçası

• Su • Tuz •Yonca Çiçek yağı • Karabiber

Közlenmiş patlıcan

• 2 Çorba kaşığı sinangil un

• 2 Su bardağı soğuk süt

• 1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri

• Tuz • Karabiber •Yonca Çiçek yağı

Yapılışı : Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz. Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.

Beğendisinin Tarifi:

Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanlar unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz



Hiç yorum yok: