15 Ocak 2010 Cuma

tulumba tatlısı



Malzemeler;




2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

5 kahve fincanı su

1/2 çay kaşığı tuz

5 kahve fincanı un

4 adet yumurta

Kızartmak için sıvıyağ



Şerbet için;

4 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu



Yapılışı;



1. Toz şeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyelim, şerbeti soğumaya bırakalım.



2. Tereyağ yada margarini eritip, suyu ekleyerek kaynatalım. Su kaynayınca unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirelim.



3. Hamuru soğuttuktan sonra, yumurtaları teker teker kırarak hamura yedirelim. Tuz ekleyelim.



4. Hamuru krema torbasına doldurup, kızdırılmış yağa sıkalım. Orta ateşte tavayı sallayarak pişirelim.



5. Kızaran hamurları süzdürüp, soğuk şerbetin içine atalım. Şerbeti çekince servis tabağına alalım.

Hiç yorum yok: