Malzemeler
1 su bardağı yonca sıvıyağ
300 gr yoğurt(2 su bardağı)
3 paket sinangil kabartma tozu
250 gr yağsız kıyma ya da lor
Tuz,karabiber,pul biber
200 gr galeta unu
650 gr sinangil un
200 gr iç ceviz
Yapılışı
Unun ortasını açıp yonca yağını, yoğurdu,kabartma tozlarını ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur yapıyoruz. Kıymaya baharatları ilave edip tavada bir iki kavuruyoruz. Cevizleri iri bir şekilde öğütüp bunlarıda kıymaya ekleyip soğuması için ateşten indirelim.Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içi ile yuvarlaklaştırıp bir kaşık iç koyup bohça şeklinde veya istenildiği gibi şekiller verilip galeta ununa bulayalım.Fırın tepsisine dizip orta ateşte pişirelim. Fırından çıkınca servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder