11 Ocak 2010 Pazartesi

galetalı boğaca

Malzemeler


1 su bardağı yonca sıvıyağ

300 gr yoğurt(2 su bardağı)

3 paket sinangil kabartma tozu

250 gr yağsız kıyma ya da lor

Tuz,karabiber,pul biber

200 gr galeta unu

650 gr sinangil un

200 gr iç ceviz



Yapılışı

Unun ortasını açıp yonca yağını, yoğurdu,kabartma tozlarını ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur yapıyoruz. Kıymaya baharatları ilave edip tavada bir iki kavuruyoruz. Cevizleri iri bir şekilde öğütüp bunlarıda kıymaya ekleyip soğuması için ateşten indirelim.Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içi ile yuvarlaklaştırıp bir kaşık iç koyup bohça şeklinde veya istenildiği gibi şekiller verilip galeta ununa bulayalım.Fırın tepsisine dizip orta ateşte pişirelim. Fırından çıkınca servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok: