6 Ocak 2010 Çarşamba

zeloşumun mekik böreği

malzemeler: 1 çay bardagı ılık su


1 cay bardagı yogurt

1 çay bardagı yonca sıvıyag

2 yumurta sarısı

1 paket sinangil kabartma tozu

aldıgı kadar sinangil un.



acarken kullanılacak malzeme:yarım paket erıtılmıs margarın ve bır mıktar nısasta



yapılısı:hamur normal yumusaklıkta yogrulur.ıkı esıt parcaya bolunur. ılk parca ınce yufka seklınde acılır.acarken sadece nısasta kullanılır.actıktan sonra uzerı erıtılmıs margarın ıle yaglanır.

ikinci parca hamurda aynen ılkı gıbı acılır acınca yaglanan ılk parcanın uztuıne bırakılır kalan yag ıle o hamurda yaglanır.



ust uste gelen bu hamur sıkı bır rulo seklınde sarılır.kıvrılır ve bıraz dınlenmeye bırakılır.

istenılırse bu sekılde buzluga atılır ıstenıldıgı zaman cıkarılıp kullanılır. dınlenen hamur kıvrımından acılır ıkı parmak kalınlıgında kesılır.kseık tarafı yukarıya getırılır hafıfce basılır içine koy peynırı bırakılır ve kapatılır . yaglanmıs tepsıye dızılır 180 drecede pısırılır.




Hiç yorum yok: