12 Ocak 2010 Salı

Beşemal Soslu tavuk







Malzemeler:


1 adet tavuk göğsü(haşlanmış), penguen garnitür  istediğiniz miktarda kaşar peyniri rendesi



Beşemal Sos:

4 çorba kaşığı sinangilun, 4 çorba kaşığı tereyağı, 3 su bardağı süt, tuz, karabiber

Beşemal Sos'un yapılışı:


Unu tereyağında kavurun. Un hafiften sararınca sütü ekleyin bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Sonradan içerisine tuzunu ve karabiberini ilave edin.



Yapılışı:

Tavuk göğsünü yıkayıp haşladıktan sonra güzelce didin. Eğer hazır ganitür kullanıyorsanız yıkayıp konserve kokusunu giderin. Ben gibi tavukla haşlamak isterseniz patetesi havucu küp küp doğrayın ve bezelyeyle birlikde haşlanan tavuğun içerisine atın. Pişireceğiniz borcam tepsinizin tabanına bezelyeyi, havucu ve patetesi yayın. Üzerine haşlanmış ve didmiş olduğunuz tavuk etlerini yayın. En üste hazırladığınız beşemal sosu dökün ve tepside heryerine karışmasını sağlayın. Sosun üzerine de kaşar peyniri rendesini serpin. Eğer yağ eklemek isterseniz üzerine belli aralıklarla margarin koyabilirsiniz. 200 derecede 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
 

Hiç yorum yok: