15 Ocak 2010 Cuma

kısır

Kısır


Malzemeler;

1 su bardagi  ince bulgur 1 tane kuru soğan, 1 tane domates, 1 tane salatalık, 2 yaprak marul, bir tutam maydonoz, iki yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı yonca salça, yarım yemek kaşığı biber salçası, 2 tane yesil soğan, kırmızı biber, pul biber, kimyon, tuz, karabiber, nane, 3-4 diş sarımsak ve bir kepçe yonca sıvı yağ



Yapılışı:

Bir su bardağı düğüyü bir su bardağı kaynar su ile karıştırıp üzerini kapatın. Mevcut yeşillikleri ince ince doğrayın. Düğümüzün içine ilk önce küçük bir tavada bir adet kuru soğanı küçük küçük doğradıkdan sonra biraz kavuralım, içine 2-3 diş sarımsağı ve salçaları ekleyip biraz daha çevirdikden sonra bu karışımı düğümüzün içine dökelim. İçine bahratlarımızı ve limon suyumuzu da ilave edip elimizde iyice yoğuralım. Son olarak yeşillikleri ekleyip, fazla sıkmadan karıştırarak kısırımızı hazır hale getirelim. Artık servis yapabilirsiniz. Yanında karışık turşu ve çayla yenilebilir veya ikram edilebilir.

Hiç yorum yok: