14 Ocak 2010 Perşembe

renkli börek



Malzemeler;


4 yufka, 300-400 gr ıspanak, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2-3 havuç, 10-15 dilim çemensiz pastırma, 1 çorba kaşığı yonca sıvı yağ, 2 çorba kaşığı su, 1 yumurtanın sarısı, çörek otu veya susam



Yapılışı;

Havuçları yıkayıp ve soyup rendeleyelim. Teflon bir tavaya çok az sıvı yağ gezdirip havuçlarımızı kavurarak pişirelim. Ispanak veya pazımızıda yıkayıp az yağlı teflon bir tavada kavurarak pişirelim. Pastırmalarımızıda küçük küçük kesip rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayalım.

Böylece havuç, ıspanak ve peynirli pastırma olmak üzere üç ayrı içimizi hazırlamış oluyoruz.Ayrı bir kasede su ve sıvıyağımızı karıştıralım. Yufkalardan birini fırın tepsimize yayalım. Tepsinin üzerine denk gelen her yere sulu ve yağlı karışımımızı fırça ile sürelim. Üzerine 1 kat yufka daha serip yine aynı şekilde ıslatalım. Islattıktan sonra üzerine havuçlu içimizi döküp yayalım. Üzerine bir kat yufka daha serelim. Onuda ıslatalım.

Islattıktan sonra ıspanaklı veya pazılı içimizi döküp yayalım. Üzerine son yufkamızı serelim. Bu yufkayıda ıslatalım ve pastırmalı içimizi ekleyelim ve yayalım. Tüm bu yufkaları büyük bir rulo olacak şekilde saralım. Birleşme kısmını altına saklayarak tepsiye yerleştirelim ve yanlarında sarkan fazla kuru yufkaları bıçak ile keserek atalım. Böreğimizin üzerine bir yumurta sarısını düzgünce sürelim ve üzerini çörek otu veya susamla süsleyelim.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırınımızda yaklaşık yarım saat pişirelim. Üzerinin nar gibi kızarması gerekiyor. Piştikten sonra böreği dilimlere ayırarak servis tabağımıza aktaralım.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: