14 Ocak 2010 Perşembe

konyanın meşhur etli ekmeği



Malzemeler:




4 su bardağı sinangilun

yarım paket yaşmaya

1 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar ılık su

İç harcı için:



200 gr kıyma,

1 soğan

2 domates

3 sivri biber

1 tutam maydanoz

1 çorba kaşığı yonca salça

yonca sıvıyağ

tuz,karabiber









Hazirlanisi:



Karıştırma kabına unu ve tuzu alın Ortasını açıp içine mayayı koyun Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun

İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alın Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin Salçasını da ilave ederek karıştırınTuz ekleyin

Hamurları ortalama 12 bezeye bölün Uzun lavaş gibi açın Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıktı Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edin

Hiç yorum yok: