12 Ocak 2010 Salı

lazanya

1 paket lazanya


500 gr kiyma

1 baharatli yonca domates sosu

2 adet biber

1 buyuk sogan

1 kasik yonca salca

tuz

baharat basemel sosu icin;

3 bardak sut

2 kasik sinangil un

1 kasik margarin
 
sogani kup seklinde dogra ve genis bir tavada biraz kavur kiymayi ekle ve beraber tekrar kavur sonra dogramis oldugunuz biberleri koyun bir kac dakika daha kavurduktan sonra sosu dokun 5 dakika kaynamaya birakip ocaktan alin.




bir taraftan basemel sosu hazirlayin. bir tencereye sut,un ve yagi koyup ocakta surekli karistirarak muhallebi kivamina getiriniz.



kare yada dikdortgen bir borcam alarak once bir kasik kiymali sos serip uzerine lazanya dizin tepsinin genisligi kadar uzerine basemel sos sonra kiymali sos ve tekrar lazanya bunu malzemeler bitene kadar tekrarlayin lazanyalarin arasina biraz kasar serpistirmeyi unutmayin en son kiymali sosu dok ve ustune bol kasar peyniri dokerek ustunu kapatin peynirle.En sonunda aliminyum kagitla kapatin tepsinin ustunu ve firina atin bazen kontrol edin bir catal yardimiyla lazanyanin pisip pismedigini kontrol et lazanya yumusamissa eger kagidi ustunden alarak uzerininde kizarmasini saglayiniz.afiyet olsun




Hiç yorum yok: